Top

4x Makkelijke en zomerse recepten

Zo, wat een hitte zeg de afgelopen dagen en er komen nog veel meer mooie dagen aan.
Ik klaag niet hoor, want ik hou absoluut van deze warme dagen en vooral die zwoele zomeravonden. Het is alleen met eten af en toe weleens lastig, want je hebt gewoon minder trek en als je dan trek hebt is het waarschijnlijk in de ‘verkeerde’ dingen. Niet dat ik vind dat er echt verkeerde dingen zijn, maar om nou hele dagen ijsjes te eten en lekkere koele biertjes te drinken, dat doet je gezonde levensstijl niet ten goede natuurlijk.
Ik heb daarom een kleine selectie gemaakt van dingen die heerlijk zijn tijden warme dagen en die ook gewoon in jouw gezonde levensstijl passen.

Banaan/Aardbeien ijs

Een ijsje tijdens deze warme dagen is zo lekker verfrissend! Dit ijs kan je gewoon makkelijk zelf maken en je hebt alleen maar wat fruit en een blender/keukenmachine nodig. Voor het receptje klik je gewoon even hier.

Tonijnburgers

Slinger jij vanavond de bbq aan? Maak dan deze simpele en toch heerlijke tonijnburgers eens! Lekker verfrissend en ze vullen ook nog eens goed. Geen zin om de bqq lekker op te stoken vanavond? Je kan ze ook prima in de pan bakken. Benieuwd naar het recept? Klik dan ff hier.

 

Citroen kwarktaartjes

Citroen is zo lekker verfrissend op warme dagen en het is natuurlijk nog beter in combinatie met kwark. Wat natuurlijk helemaal fantastisch is, is dat je er ook nog kleine taartjes van kan maken. Nou het feest is helemaal compleet hoor met deze dingen. Je kan ze gewoon vooraf maken als de temperatuur weer eens even iets zakt en dan vries je ze gewoon in tot je ze weer nodig hebt. Recept? Hier!

 

Zomerse wentelteefjes

Wentelteefjes kunnen eigenlijk altijd. Je kan er van alles opgooien om ze nog lekkerder te maken. Deze zomerse wentelteefjes zijn net even ietsje frisser van smaak, omdat er heerlijk aardbeien en frambozen op zitten. Zin om even een paar minuten de keuken in te gaan en deze heerlijkheid klaar te maken? Klik hier voor het recept.

 

Zo, misschien heb ik je iets van inspiratie kunnen geven voor de aankomende dagen. Probeer ook lekker veel water te drinken, want met deze warme dagen verlies je ook nog eens veel vocht. Komt het water je nou op een gegeven moment de neusgaten uit? Maak het dan net even iets lekkerder door er een paar frambozen, blauwe bessen en schijfje limoen toe te voegen. Oké, het is nog steeds water, maar net even iets lekkerder en als je het in een glazen kan doet, ziet het er ook nog eens leuk uit op tafel.

Geniet van de zon en goed smeren 😉

 

Share
Judith Fonteijne

No Comments

Post a Comment