Top

BBQ Kreeft

Heb je zin om eens een keer iets anders op de barbecue te gooien ipv standaard saté stokjes, hamburgers en speklapjes? Probeer dan deze heerlijke kreeft eens. Heel makkelijk en echt zo klaar.

Wat heb je nodig?  
-1 Oosterschelde kreeft (+/- 500gr.)

– +/-20 gr. Roomboter
-1/2 citroen
-Klein beetje peterselie
-Snufje zwarte peper
-Snufje zeezout
-Klein beetje rode ui
-Priem of iets dergelijks
-Notenkraker

Wat moet je doen?
Eerst maak je de citroen boter voor bij de kreeft. Snipper de rode ui en hak de peterselie fijn. Knijp de citroen uit in de boter en meng de rest van de ingrediënten ook door de boter. Dit gaat het makkelijkst als je de boter een tijdje van te voren uit de koelkast haalt, zodat deze zacht kan worden. Snij de kreeft van kop naar staart in tweeën en verwijder het darmkanaal wat aan de bovenkant van het staartgedeelte zit.

Zorg dat de barbecue goed warm is en plaats de kreeft met de schaal naar boven (dus de vleeskant op de grill) op de barbecue en grill deze kant 1,5 a 2 minuten. Absoluut niet langer, je kan hem er beter te vroeg af halen dan te laat. Draai de kreeft met de vleeskant naar boven en laat er een klontje citroenboter overheen smelten. Haal de kreeft er na 1,5 minuut af, breek met een notenkraker de scharen open en zorg voor een priem of iets dergelijks om het vlees uit de scharen te halen.

Ja, je krijgt er zeker vieze handen van, maar je zal ook heerlijk smullen van deze delicatesse!

Share
Judith Fonteijne

No Comments

Post a Comment