Top
Beginnen met trainen

Beginnen met trainen hoeft niet eng te zijn.

Beginnen met trainen hoeft niet eng te zijn! Je zou eigenlijk wel willen beginnen met trainen, maar je weet eigenlijk niet hoe en misschien vind je het ook een beetje eng.. Ik merk dat het voor sommige mensen echt een gigantische drempel is om naar de sportschool te gaan. Ze zien allerlei beren op de weg: Wat zullen anderen van me denken, wat moet ik doen, hoe werken al die apparaten, doe ik het wel goed? Het is echt zonde als je jezelf door die dingen tegen laat houden, want dat soort gedachten zijn echt niet nodig .Je hoeft jezelf er echt niet druk om te maken wat anderen van je vinden. De meesten mensen zijn vooral met hun eigen training bezig en vinden het juist ook leuk om nieuwe gezichten in de sportschool te zien. Het is echt hoge uitzondering als er toch iemand over je gaat oordelen en dat ‘soort ‘ mensen moet je vooral lekker links laten liggen.

Zijn er meerdere sportscholen in jouw woonplaats? Ga dan eens bij een paar sportscholen langs. Kijk bij welke sportschool je het beste gevoel hebt en die het best bij jou past. Laat jezelf rondleiden en laat je goed informeren naar de mogelijkheden binnen de sportschool.

Ben je beginnend sporter, dan is het wel heel fijn als er een trainer aanwezig is die jou zou kunnen begeleiden. Die je alle apparatuur uitlegt, zodat je ook weet hoe alles werkt en die je een passend trainingsplan kan geven. Goede begeleiding is echt erg belangrijk, want dat legt voor jou ook de basis in bewegen en hoe je jezelf voelt bij je training en in de sportschool.

Probeer vaste momenten voor je trainingen in te plannen. Als je vaste trainingsdagen hebt, dan zal je consistenter trainen, dan wanneer je denkt: ‘O, ik kijk wel even wanneer ik deze week ga trainen’. Voor je het weet is de week voorbij en heb je niet de workouts gedaan die je eigenlijk had willen doen.

Het hebben van een trainingsmaatje kan heel fijn zijn, maar het kan echter ook de andere kant op gaan. Heb je een gemotiveerde trainingspartner, dan is het ontzettend fijn. Jullie kunnen elkaar motiveren om te gaan en elkaar pushen en helpen tijdens je oefeningen. Maar ja, heb je een trainingsmaatje die je heel de tijd mee moet slepen naar de sportschool? Dan kan het ook in jouw nadeel gaan werken. Probeer dat dus te voorkomen.

Zoek vooral iets wat bij jou past en waar je plezier in hebt, dat is het aller belangrijkst!

Mocht je vragen hebben over je training, mail dan naar info@love2bfit.nl

Judith Fonteijne

No Comments

Post a Comment