Top

Cloud Bread

Wat heb je nodig? (12 stuks)
-3 eieren
-3el creamcheese light
-1el ahoornsiroop
-1/4tl bakpoeder
-1/4tl zout
-1tl Italiaanse kruiden

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 150graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Splits de eieren en het bewaar het eigeel in een andere kom. Klop de eiwitten met het bakpoeder in een vetvrije kom (erg belangrijk). Klop net zo lang tot het eiwit goed stijf is en in een mooie punt aan je garde blijft hangen. Het is makkelijker om dit met een keukenmachine te doen. Klop in een andere kom het eigeel, creamcheese, zout, Italiaanse kruiden en de ahoornsiroop. Voeg het eigeelmengsel toe aan het eiwit en spatel dit rustig door. Zorg dat het eiwit luchtig blijft. Als het goed gemengd is, schep je 12 bolletjes op de bakplaat en zet deze ongeveer 15-20 minuten in de oven.
Laat ze afkoelen en daarna kan je ze beleggen met allerlei dingen.

Voor je voor een verrassing komt te staan… Het is niet echt brood zoals je gewend bent, maar toch kan ik je aanraden om ze een keer te maken. Vooral de combinatie met aardbeien is erg lekker!

Share
Judith Fonteijne

No Comments

Post a Comment