Top

DE tips om het festivalseizoen door te komen zonder je progressie al te veel te beïnvloeden

Het festivalseizoen is weer in volle gang en wat ben ik gek op festivals! Maar ja, als je 3-4 dagen op een festival rondhangt is het vaak lastig om jezelf een beetje met goede voeding bezig te houden. Dit zijn een paar tips die je misschien zouden kunnen helpen om het festival seizoen door te komen zonder je progressie al te veel in de weg te staan.

Ga voor de gezonde hap
Als je voor het eerst op een festival komt kijk je ook je ogen uit naar alle eettentjes. Wauw, wat zijn het er toch altijd veel hé! In 9 van de 10 tentjes verkopen ze gefrituurde dingen of dikke, vette pizza’s… Maar als je goed kijkt zijn er ook tentjes te vinden die net iets versere of gezondere dingen aanbieden. Ga voor deze tenten en eet gewoon niet 10x per dag (al is dat vrij lastig met al die verschillende keuzes aan eten, daar word je gewoon hebberig van)

Dans heel de dag door
Het zou natuurlijk onzin zijn om naast je tentje allerlei oefeningen te gaan doen. Om toch aan je ‘cardio’ te komen moet je gewoon dansen… Heel veel dansen! En als het goed is, is dat ook absoluut geen probleem. Niemand kent je daar, behalve de mensen waar je mee bent en die kunnen je achterlijke dansje heus wel waarderen.

Ga voor de Frozen Yoghurt
De zon schijnt en van al dat dansen/meezingen heb je het warm gekregen. Dan is er niets zo lekker als een ijsje. Ga dan voor de frozen yoghurt. Super lekker en ook nog eens laag in calorieën, vooral als je het vergelijkt met een hartige snack zoals een kapsalon. Wil je het helemaal goed doen, dan kan je natuurlijk beter voor een waterijsje gaan 😉

Zorg voor voldoende slaap
Dit is een hele lastige, vooral als je naar een meerdaags festival gaat. Maar ja, slaap is echt heel belangrijk voor je. Op het festival zelf zal het je waarschijnlijk niet lukken om 7-9 uren slaap te pakken, maar probeer het dan iig voor en na het festival. Zo heb je weer voldoende energie als je weer wilt gaan trainen. O ja, even een handige tip.. Neem oordopjes mee!! Dat zijn echt je beste vrienden op het moment dat je wil gaan slapen.

Als je toch gewoon pizza en patat wil
Oké, het is ook bijna onmogelijk om geen stuk pizza of een lekker patatje te nemen op een festival. Tenminste, ik zwicht er meestal wel voor want ik hou wel van een lekker stuk pizza. Helemaal niks mis mee, maar probeer het wel een beetje binnen de perken te houden. Neem bijvoorbeeld ipv een hele pizza, een pizza punt. Dat scheelt al heel wat calorieën en toch heb je lekker van de smaak kunnen genieten. Hetzelfde geldt voor friet. Neem gewoon de kleinste variant of deel hem met een vriendin.

Drank
Nou, ik ga je zeker niet vertellen dat je geen drank mag, want zelf lust ik dat ook wel graag. Probeer het echter wel een beetje binnen de perken te houden en dat doe je het best door je drankje elke keer af te wisselen met water. Dat is sowieso eigenlijk wel handig, want zo hou je het ook het langst vol, haha. O ja, het drankje met de minste calorieën is trouwens wodka met een light drankje ☺

O ja… Even iets ‘off topic’, Ik ben heel erg wanhopig op zoek naar Rock Werchter kaartjes! 2 om precies te zijn. Als iemand mij zou kunnen helpen zou ik je superrrrrrr dankbaar zijn!!

Share
Judith Fonteijne

No Comments

Post a Comment