Top
Eiwitrijk bananenbrood

Eiwitrijk bananenbrood

Wat zit er in? (10 porties)

  • 150 gr. speltmeel
  • 50 gr. whey (Personal Protein)
  • 8 gr. bakpoeder
  • 75 gr. dadels
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 4 kneepjes vanille flavoured shot
  • snuf zout

    Eventueel kan je de personal protein whey vervangen door vanille whey. Je hoeft dan ook de vanille flavoured shot niet toe te voegen 😉

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de dadels in kleine stukjes en laat deze 10 minuten weken in warm water.
Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Dus mix het speltmeel, whey, bakpoeder en zout.
In een andere kom prak je de bananen helemaal fijn. Voeg de eieren en de vanille shot toe. Laat de dadels goed uitlekken en voeg deze toe aan het mengsel. Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten toe, terwijl je goed blijft roeren. Roer net zo lang tot het een mooi glad beslag wordt.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag.
Bak de cake voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Wordt de bovenkant al donker terwijl de 40 minuten er nog helemaal niet opzitten? Doe er dan een aluminium papiertje overheen.

Voedingswaarde (per plakje)
Kcal: 129
Koolhydraten: 17,9 gr.
Eiwitten: 8,5 gr.
Vet: 2,3 gr.
Vezels: 2,1

Judith Fonteijne

Comments:

Post a Comment