Top

Ferrero Rocher taart!!

Nee, deze taart is absoluut niet Love 2B Fit! Of juist wel? Een gezonde levensstijl betekent echt niet dat je alleen van gezonde dingen mag genieten. Balans is juist heel belangrijk, want wie kan zich nou een leven zonder taart voorstellen? Nou ik niet hoor ☺
Wel even belangrijk: Eet niet de hele taart in je uppie op 🙂

Wat heb je nodig?
-300gr. Zelfrijzend bakmeel
-25gr. Cacaopoeder
-5 Eieren
-200ml. Zonnebloemolie
-80ml. Melk
-350gr. Suiker
-Snufje zout
-Boter om in te vetten

Chocolade boter crème:
-3el. Nutella
-250gr. Ongezouten roomboter
-150gr. (gesmolten) pure chocolade
-60gr. Poedersuiker

Topping:
-1 Bakje Ferrero Rocher (16 stuks)
-75gr. Hazelnoten

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Eerst meng je het meel, de cacaopoeder en het zout in een kom. In een andere kom doe je de melk, olie en suiker en ook dit meng je goed door. Klop daarna de eieren 1 voor 1 door de natte ingrediënten met een mixer. Daarna spatel je de natte ingrediënten voorzichtig door de droge ingrediënten en meng net zo lang tot er geen klontjes meer zijn. Vet de springvorm goed in met boter en giet het beslag er in. Bak de taart voor ongeveer 60 minuten. Controleer af en toe met een prikker of hij al goed gaar is. Het kan namelijk zo zijn dat hij een paar minuten langer in de oven moet.

Terwijl je aan het wachten bent op de taart, kan je alvast de boter crème maken. Meng de boter met de gesmolten chocolade tot een crème. Daarna meng je ook de poedersuiker en de Nutella er door. Zet de crème in de koelkast.

Haal de taart (als hij klaar is) uit de oven en laat deze ongeveer een uur afkoelen. (ja, je moet echt even geduld hebben!)

Als hij afgekoeld is, dan snij je hem met een groot mes, horizontaal doormidden en haal je de bovenkant er af. Besmeer de onderste helft met een hele dikke laag van de chocolade boter crème. Mocht de crème iets te hard geworden zijn, dan kan je deze door te verwarmen weer zachter maken. Doe nu de bovenste helft er weer op en besmeer de hele taart met een flinke laag crème, ja.. Ook de zijkanten. Hak de hazelnoten grof in een keukenmachine of doe ze in een zakje en sla ze fijn met een deegroller. Het wordt een beetje een zooitje, maar bestrooi de zijkant hiermee. Decoreer de bovenzijde van de taart met de Ferrero Rocher balletjes en wat hazelnoten. Bewaar de taart in de koelkast.

Share
Judith Fonteijne

No Comments

Post a Comment