Top

Gezondere ontbijtkoek

Wat zit er in?
-300gr. Volkorenmeel
-200gr. Dadels
-250ml. Magere melk
-4 el. Appelstroop
-2 tl. Speculaaskruiden
-1 tl. Kaneel
-Zakje backin
-Handje gemengde noten
-Snuf zout

Wat moet je doen?
Verwarm je oven voor op 160 graden.
Pak een cakevorm en vet deze alvast in. Ontpit de dadels en laat deze minimaal 5 minuten weken in kokend heet water.
Vervolgens giet je ze af en doe je ze in een keukenmachine of blender, samen met de melk en de appelstroop. Laat net zo lang mengen tot het een mooie gladde massa is. Ondertussen kan je alle droge ingrediënten samenvoegen, alles behalve de noten.
Roer het ‘natte’ beslag met een spatel door de droge ingrediënten tot alles goed gemend is. Giet het plakkerige beslag in de cake vorm, hak de noten fijn en verdeel ze over de bovenkant.
Bak de ontbijtkoek voor ongeveer 40 minuten in de oven. Is de bovenkant donker, maar is hij van binnen nog niet klaar? Doe er dan aluminium folie overheen en zet even terug in de oven.

Share
Judith Fonteijne

No Comments

Post a Comment