Top

Deze groepslessen moet je echt eens proberen!

De een heeft de voorkeur bij individueel sporten en lekker in de gewichten hangen en de ander geeft de voorkeur aan een leuke groepsles met nog 20 andere sporters.

Groepslessen zijn vaak makkelijker om naar toe te gaan dan in je uppie naar de sportschool. Hier de leukste groepslessen voor je op een rijtje die je echt allemaal eens moet proberen.
Bootcamp
Bootcamp is ontzettend leuk, sociaal en zwaar. Je volgt buiten een sportles. Je instructeur legt vaak een heel parcours uit of een aantal oefeningen die je vervolgens uit gaat voeren. Vaak bestaan bootcamp clubjes uit aardig wat mensen. Hangt er natuurlijk helemaal van af hoe populair het bij jou in de buurt is.
Het voordeel van bootcamp:
-het is vaak niet zo duur
-je koopt een aantal lessen en zit niet aan een langlopend abonnement vast
-je krijgt er extra sociale contacten door.
Bodypump
Je hebt vast weleens gehoord van Les Mills, zij hebben een gigantische lijn van verschillende groepslessen. Persoonlijk vind ik bodypump één van de leukste groepslessen van Les Mills. Heel de les heb je een barbell of losse gewichten in je hand. Er is een hele choreografie gemaakt op muziek en je maakt ontzettend veel herhalingen wat weer goed is voor je spieruithouding.
Voordelen van Bodypump:
-Je hartslag is heel de training hoog, dus je verbrandt aardig wat calorieën
-je shaped ook nog eens je spieren omdat je met gewichten traint
-je traint in groepsverband.
Een klein nadeel is wel dat de releases om de 3 maanden zijn. Je doet dus wel een tijdje dezelfde training
Yoga
Wij zijn altijd zo druk bezig met school, werk, kinderen, sporten enz. Soms is het gewoon ook erg belangrijk om even te ontspannen. Maar denk vooral niet dat yoga een eitje is. Het vergt redelijk wat uithoudingsvermogen van je spieren en balans.
Voordelen van yoga:
-Het maakt je leniger
-Je ontspant
-Het shaped ook nog eens je lichaam
Bodycombat
Echt één van mijn favorieten (mede omdat ik het ook zelf geef!) Deze les geeft mij echt ontzettend veel energie. Het is een perfecte cardio workout die ook nog eens je spieren verstevigd. Ook deze les is helemaal op muziek. De choreografie bestaat uit allerlei vechtsporten. Door al het trappen word je ook nog eens een stuk leniger.
Voordelen van combat:
-Je shaped je lichaam door de grond oefeningen en de bewegingen die je maakt
-Goede cardio workout
-Het maakt je leniger.
Het enige nadeel is ook weer dat er alleen om de 3 maanden een nieuwe release uitkomt..
Zumba
Iedereen heeft er natuurlijk weleens van gehoord. Een leuke workout die je met heel veel andere mensen volgt. Je wordt er niet alleen fitter van, maar je werkt ook nog eens aan je dansmoves! Nou dat is helemaal 2 vliegen in 1 klap. Je hebt ook andere dansworkouts zoal Sh’bam wat ook leuk is om eens te proberen. Zo wordt elke workout een feestjes.
Voordelen Zumba (of andere dansworkout)
-Goede cardio workout
-Elke les is een feest
-Goed voor je vetverbranding en uithoudingsvermogen
Share
Judith Fonteijne

No Comments

Post a Comment