Top
Healthy double chocolate cake

Healthy double chocolate cake

Wat zit er in? (9 stuks)

  • 150gr. Havermout
  • 60gr. Cacaopoeder
  • 40gr. Tarwebloem
  • 20gr. Whey (vanille, chocolade of smaakloos)
  • 1 1/2 tl. Kaneel
  • 1 1/2 tl. Bakpoeder
  • 1/2 tl. Bakingsoda
  • Snuf zout
  • 8gr. ongezouten boter
  • 3 ei eiwitten
  • 2 tl. Vanille extract
  • 180gr. Griekse yoghurt
  • 90 ml. Mayple syrup
  • 105 ml. Magere/halfvolle melk
  • 55gr. Pure chocolade

Wat moet je doen?

Maal de havermout fijn in een keuken machine en verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de havermout, cacaopoeder, bloem, whey, kaneel, bakpoeder, baking soda en zout in een kom en meng dit goed door.
Laat de boter rustig smelten in een pannetje op laag vuur.
Pak een andere kom en meng de eiwitten, gesmolten boter en het vanille extract goed door elkaar. Eventueel met een keukenmachine of mixer.
Voeg vervolgens de griekse yoghurt toe en blijf goed mengen tot er geen klontjes meer zijn. Voeg ook de mayple syrup toe aan het mengsel en 1 el melk.
Vervolgens meng je 1/3 van het havermout mengsel met het ‘natte mengsel’ en voeg daarna 3 el melk toe. Daarna voeg je weer een derde deel toe van het totale havermout mengsel en daarna weer 3 el melk toe aan het ‘natte mengel’. Voeg ook het laatste deel van het havermout mengsel toe aan het ‘natte mengsel’ en roer het goed door.
Snij de pure chocolade in fijne stukjes en meng dit ook door het beslag.

Bekleed een brownie vorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.

Bak de cake 28-32 minuten in het midden van de oven. Denk je dat hij klaar is? Prik even in het midden met een sateprikker. Komt die er droog uit, dan is je cake klaar.
Laat je cake even afkoelen en snij er dan 9 gelijke stukken van.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde 1st.:
Kcal:185
Koolhydraten: 19,8gr.
Eiwitten: 7,7gr.
Vetten: 7,0gr.
Vezels: 3,7gr.

Share
Judith Fonteijne

No Comments

Post a Comment