Top

Tonijnburgers

Tonijn burger (2pers) Wat zit er in? Burgers: -1 blikje tonijnstukken in water -1 eiwit -1/2 rode ui -1tl peterselie -1tl bieslook -2 handjes panko -1/4 rasp van een citroenschil -Peper -Zout -2 boterhammen Sausje: -1,5el Griekse Yoghurt -1 el mayo met yoghurt -1/4 rasp van een citroenschil -1tl bieslook Wat moet je doen? Laat de tonijnstukken goed uitlekken. Snij de rode ui, peterselie en bieslook heel fijn. Raps de citroenschil en scheid het eiwit met het eigeel. Doe alle ingrediënten, behalve de boterhammen, in een kom. Meng de ingrediënten goed door en kneed er twee burgers van. Rooster de boterhammen in een broodrooster en snij vervolgens de korstjes er af. Bak de hamburgers ongeveer 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Meng de Griekse yoghurt samen met de Mayo met Yoghurt. Rasp de citroen en snij de bieslook heel fijn. Knijp een klein beetje...

Share

Bloemkoolpizza

Wat zit er in? Bodem 1/2 bloemkool 1 ei 50 gr geraspte kaas Peper en zout Toppings 4 el tomatensaus 200gr. Mager rundergehakt 1/2 bol mozzarella 50gr. Champignons 1 tl oregeano Verse basilicum Peper en zout Wat moet je doen? Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de bloemkool in roosjes en was ze. Doe de bloemkool in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Je kan de bloemkool ook fijn raspen als je geen keukenmachine hebt. Gaar de bloemkool gedurende 5 minuten in de magnetron.Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Je kunt de bloemkool het beste in een schone theedoek stoppen en dit uitwringen. Er komt nogal wat vocht vrij namelijk.Meng de bloemkool met een ei en de geraspte kaas.Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt van...

Share

Pompoensoep met chorizo

Wat heb je nodig? 4 pers -600gr. Pompoen -1 ui -100gr. Chorizoworst -1 el verse Italiaanse kruiden -2 teentjes knoflook -3 el olijfolie -1 liter kippenbouillon -2 el citroensap -1/2 rode peper -1 tl chilivlokken -1 tl paprikapoeder -peper/zout Wat moet je doen? Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd en snipper de ui. Snijd de chorizo in plakjes. Snijd de rode peper door midden, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes. Verhit in de soeppan de olie en fruit de ui glazig. Doe de pompoen bij de ui, doe de italiaanse kruiden en de paprikapoeder erbij en bak 5 minuten zachtjes mee. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Kook de pompoen in 15-20 minuten gaat. Bak in een koekenpan (zonder olie) op laag vuur 50gr. Chorizo uit, neem uit...

Share