Top

Bloemkoolpizza

Diner

Wat zit er in?
Bodem
1/2 bloemkool
1 ei
50 gr geraspte kaas
Peper en zout

Toppings
4 el tomatensaus
200gr. Mager rundergehakt
1/2 bol mozzarella
50gr. Champignons
1 tl oregeano
Verse basilicum
Peper en zout

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de bloemkool in roosjes en was ze. Doe de bloemkool in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Je kan de bloemkool ook fijn raspen als je geen keukenmachine hebt. Gaar de bloemkool gedurende 5 minuten in de magnetron.Laat de gekookte bloemkool goed uitlekken. Je kunt de bloemkool het beste in een schone theedoek stoppen en dit uitwringen. Er komt nogal wat vocht vrij namelijk.Meng de bloemkool met een ei en de geraspte kaas.Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Zorg dat je een dunne en egale bodem maakt van ongeveer 25 cm breed.
Bak de bodem in 15-20 minuten gaar in de oven.
Doe vervolgens de toppings er op en bak binnen 10 minuten af in de oven.

Kleine waarschuwing… Je huis stinkt naar bloemkool 🙂

Judith Fonteijne