Top

Kaneel crumble muffins

Healthy Snacks, Ontbijt

Wat zit er in? (6muffins)

-70 gram amandelmeel

-70 gram boekweitmeel

-75 ml amandelmelk

-1 ei

-1 theelepel kaneel

-1 theelepel bakpoeder

-1 eetlepel gesmolten kokosolie

-60 gram pure chocolade (85% of 90% cacao)

-Snufje zout

Topping

-3 eetlepels amandelmeel

-2 eetlepels havermoutvlokken

-2 eetlepels honing

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een kom de amandelmeel, boekweitmeel, bakpoeder, zout en kaneel. Meng in een ander kom het ei, amandelmelk en kokosolie en voeg toe aan het meelmengsel. Meng goed door. Snijd de pure chocolade in stukjes en roer door het beslag heen. Als het beslag nog te droog is, kun je wat extra amandelmelk toevoegen. Verdeel het beslag over 6 cupcakevormpjes. Zet de muffins voor 25 minuten in de oven. Maak de topping door de honing, amandelmeel en havermoutvlokken te mengen. Laat de muffins goed afkoelen en maak af met de topping.

Judith Fonteijne