Top

Portobello burger

Wat zit er in?

-250gr. Runder gehakt
-4 Portobello’s
-2 plakjes cheddar kaas
-1 Tomaat
-15gr. Zongedroogde tomaten
– Jalapeño pepers
-1 rode ui
-1tl ketchup
-Peper/zout
-Chili vlokken
-1 Teentje knoflook

 

Wat moet je doen?

Snij de zongedroogde tomaten, 1⁄2 rode ui, en de knoflook fijn. Meng dit door het gehakt en kruidt naar keuze. Bijvoorbeeld met chilivlokken, peper en zout. Maak van het gehakt twee flinke hamburgers. Ondertussen zet je een grillpan op het vuur en doe je een lepel olijfolie in de pan. Als de pan goed warm is ga je de portobello’s bakken. Je bakt ze net zo lang tot het vocht uit de champignons komt. Vervolgens doe je de portobello’s in aluminiumfolie, zodat ze warm blijven.

Doe nu de hamburgers in de grillpan en bak ze totdat ze gaar zijn. Haal de portobello’s weer uit de aluminiumfolie. Pak er 1 en draai hem met de bolle kant naar de onderkant. Vervolgens leg je de hamburger erop en beleg je hem verder met een plakje cheddar kaas, tomaat, ui en een theelepel ketchup. Je legt de andere Portobello erop (met de bolle kant juist naar boven) en klaar is je hamburger. Doe vervolgens hetzelfde met de andere hamburger.

Share
Judith Fonteijne

No Comments

Post a Comment