Top
Appel-haverkoeken

Suiker vrije appel-haverkoeken

Wat zit er in?

  • 50gr. rozijnen
  • 30gr. kokosolie
  • 150gr. havermout
  • 2 eieren
  • 2 appels
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout

Wat moet je doen?

Verwarm je oven op 180 graden.
Doe warm water in een bakje en laat daarin de rozijnen 10-15 minuten weken.
Smelt ondertussen op laag vuur de kokosolie in een pannetje.
Maal de havermout fijn in een keukenmachine en voeg de eieren, kaneel en het zout ook toe.
Laat de rozijnen goed uitlekken en schil en rasp de appel.
Roer de rozijnen, de appel en de kokosolie vervolgens door het havermoutmengsel.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en zet voor 50 minuten in de oven. Check af en toe even of ze niet te donker worden.
Laat de koek daarna even afkoelen en snij hem dan in 6 stukken.

Voedingswaarde per koek:
Kcal: 211
Koolhydraten: 26,9gr.
Eiwitten: 6,4gr.
Vetten: 8,6gr.
Vezels: 3,8gr

Judith Fonteijne

No Comments

Post a Comment