Top

Vezelrijke chocoladetaart

Wat zit er in?

-190gr. Zwarte bonen
-50gr. Bloem
-2 Eieren
-40gr. Cacao
-80gr. Roomboter
-100gr. Dadels
-1tl Vanille extract
-2tl Bakpoeder
-70gr. Pure chocolade
-25gr. Whey vanille (optioneel)
-Snufje zout

Wat moet je doen?

Verwarm je oven voor op 180 graden.
Ontpit de dadels en laat ze ongeveer een kwartier weken in warm water. Laat de zwarte bonen goed uitlekken en doe dit na een kwartier ook met de dadels.
Mix de dadels en de zwarte bonen met de eieren in een keukenmachine tot een glad geheel.
Meng in een andere kom de bloem, cacaopoeder, whey, bakpoeder en het snufje zout.
Laat de boter smelten en roer deze goed door het zwarte bonen mengsel.
Gooi vervolgens alles bij elkaar en mix dit goed door. Hak de pure chocolade fijn en roer dit door het beslag heen.
Ik heb zelf een springvorm van 20cm gebruikt. Leg en een bakpapiertje in, vet de randen in met boter en doe het beslag er in. Schuif voor 25 minuten in het midden van de oven.

Laat de taart afkoelen en smullen maar!!!

 

Share
Judith Fonteijne

No Comments

Post a Comment