Top

Zoek die balans

Ben jij ook zo iemand die elke “fitgirl” op Instagram volgt en daardoor haar newsfeed elke dag vol heeft staan met perfecte ronde billen, six packs en ab cracks? Whatt? Ja ‘Ab cracks’…. Stop daar mee!!!
Het is hartstikke goed als je een voorbeeld hebt wat jou motivatie geeft om bepaalde doelen te halen, maar elke dag naar perfecte lichamen kijken maakt je juist onzeker. En dan hebben we nog de vraag, wat is nou eigenlijk perfect?

Oké, ik ga het even iets persoonlijker maken en ik denk dat veel van jullie dit zullen herkennen…

Ik ben nooit echt dik geweest of zo, maar op een gegeven moment als je dan boven die vervelende grens van 20 jaar komt kan je toch niet meer alles eten wat je maar wilt. Ik bekeek mezelf eens goed in de spiegel en ik vond dat het tijd was voor verandering. Daar is op zich helemaal niets mis mee hoor, want zo af en toe aan jezelf werken is juist ook erg goed.
Ik begon op internet te zoeken naar workout filmpjes en dat deed ik zeer regelmatig. Op een gegeven moment een abonnement bij de sportschool genomen en daar was ik niet meer weg te slaan.. Opleiding gaan volgen als personal trainer enz enz, maar dat is nu even niet belangrijk… Ik zat in een relatie waar ik niet meer helemaal gelukkig in was en daarom was het heel makkelijk om mezelf te focussen op gezonde voeding en sport. Op een gegeven moment zat ik zo’n 6x per week in de sportschool en ging ik zo weinig mogelijk uit, omdat ik niet de fout in wilde gaan door een wijntje te drinken. Ik zag er echt wel heel strak uit eigenlijk, al is het me nooit echt gelukt om een sixpack te krijgen, maar ik was echt niet gelukkig. Ik volgde ontzettend veel ‘fitgirls’ en ik wilde er ook perse zo uit zien.
Op een gegeven moment was ik weer vrijgezel en ging het juist compleet de andere kant op. Ik ging elke feestje af, kookte niet meer echt gezond en ik hield me al helemaal niet meer aan een bepaald eetschema. Sporten ging van 6x per week naar 1x in de 2 weken en ik was er helemaal niet meer mee bezig. Je raadt het al, de kilo’s vlogen er natuurlijk aan. Ik was zo blij (maar niet gelukkig) met mijn fitte lichaam dat ik het echt super vervelend vond dat er weer heel wat kilo’s bij waren gekomen.
Nadat ik weer een bepaalde rust en balans in mijn leven had gevonden was het ook weer tijd om balans te vinden in mijn levensstijl. Ik bedoel, als personal trainer kan je het natuurlijk niet maken om zelf alles behalve fit te zijn. Op dit moment geniet ik van eten, gezelligheid en sporten. Ik houd mezelf zoveel mogelijk aan de 80/20 regel. 80% van de tijd ik gezond en let ik op, 20% van mijn voeding mag uit ongezondere dingen bestaan die ik erg lekker vind. Ik probeer mezelf niet meer dingen te ontzeggen, want dat zorgt er juist voor dat je uiteindelijk terug valt.

Ik heb voor mezelf een prima balans gevonden alleen ben ik niet meer zo droog en strak als een paar jaar geleden. Maar daar in tegen ben ik nu wel een stuk meer tevreden over mezelf. Een slank en strak lijf betekent niet perse geluk…

Share
Judith Fonteijne

No Comments

Post a Comment