Je bekijkt nu Appel kaneel kwarktaart
Appel kaneel kwarktaart

Appel kaneel kwarktaart

Wat heb je nodig?

Bodem:
-100gr. Havermout
-50gr. Walnoten
-50gr. Dadels
-30gr. Kokosolie

Kwark:
-3 Appels
-2tl Kaneel
-800gr. Griekse yoghurt
-25 gr. Suiker
-1tl vanille extract
-40gr. Rozijnen
-10 gelatine blaadjes

Wat moet je doen?

Gebruik een kleine springvorm van 20cm en bekleed deze met bakpapier.

Rasp 2 appels fijn en doe ze in een pannetje met een heel klein laagje water op laag vuur en voeg een flinke snuf kaneel toe. Roer regelmatig.

Laat de rozijnen wellen in lauw water.

Maal de havermout, walnoten en dadels fijn in een keukenmachine. Laat de kokosolie smelten en voeg deze toe aan het havermout mengsel. Meng goed door elkaar en giet in de springvorm. Druk het mengsel goed aan, zodat het een stevige bodem wordt. Zet de springvorm even in de koelkast tot je de rest toe kan voegen.

Laat de gelatineblaadjes wellen in koud water (zoals op de verpakking staat)

Doe de griekse yoghurt in een grote kom en voeg de suiker, 1 tl kaneel en het vanille extract toe.

Als de appel nog niet tot moes is gekookt, pureer deze dan. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en meng deze met de appelmoes. Roer net zo lang tot de blaadjes oplossen. Laat het mengsel even afkoelen.

Hak 1 appel fijn en laat de rozijnen uitlekken.

Meng de appelmoes met de griekse yoghurt. Het beste is om hiervoor een mixer te gebruiken.

Roer vervolgens voorzichtig de rozijnen en de appel er door.

Giet het mengsel in de springvorm en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.