Je bekijkt nu De nr.1 tip om niet in oude gewoontes te blijven vervallen

De nr.1 tip om niet in oude gewoontes te blijven vervallen

Verval jij elke keer weer in jouw oude gewoontes? 

Dan is dit 1 van de beste tips die ik je kan geven: 

Doe niet alles tegelijk! 

De zomer komt eraan en je wil eigenlijk wel een aantal kilo’s kwijt zodat je zomerkleding net even iets lekkerder zit. 
Je besluit om niet meer te gaan snoepen, geen alcohol meer te drinken, 5x per week iets aan sport te gaan doen,  geen patatdag meer te houden en je neemt ook nog even een 3 daagse sapkuur om het afvallen nog even een boost te geven. 

Allemaal heel leuk hoor en dit gaat je vast resultaat opleveren.. Tenminste, als het je lukt om dit ook daadwerkelijk even vol te houden.. 
Maar waarschijnlijk heb je zoveel hooi op je vork genomen dat je binnen een week al afhaakt (want ja, het is weekend en dan ‘mag ik wat losser doen van mezelf’). En na het weekend pak je het misschien weer even op, maar op woensdag heb je een verjaardag en neem je toch dat ene gebakje.. Waarna je denkt: ‘Zie je wel! Ik kan dit dus echt niet!’ En vervolgens verval je weer helemaal in je oude gewoontes. 

Begin gewoon eens rustig met dingen te veranderen in je eet en beweegpatroon.  

Sport je eigenlijk nooit? Begin dan eens met 1-2x per week. Heb je dat een aantal maanden onder de knie en gaat dat je best goed af? Dan kun je het eens uit gaan breiden naar 3x per week bijvoorbeeld.  

Die ‘patatdag’ kan ook gewoon blijven als je dat fijn vindt. Zorg er alleen wel voor dat je niet ook nog een pizza  en chineesdag hebt.  

Probeer ook zoveel mogelijk zelf je maaltijden te koken. Denk hier niet al te moeilijk in, als je het maar zelf maakt. 

Denk aan aardappelen, groenten en vlees. Of een lekkere pastasaus of curry, maak hier een grote hoeveelheid van en vries de rest in. Zo heb je altijd iets te eten for grabs. 

Probeer elke dag 2 stuks fruit te eten. Eet je nu eigenlijk maar 1x in de week fruit, begin dan eerst met 1 stuk per dag. Heb je dat onder de knie? Ga dan naar 2 stuks per dag. 

Zo ga je dit eigenlijk met alles doen. Voor je gevoel zijn dit misschien hele kleine stappen, maar de kans is veel groter dat je het volhoudt en het echt een levensstijl maakt, dat zal dan uiteindelijk resulteren in groot resultaat! 

Blijf je toch steeds dezelfde ‘fouten’ maken? 
Misschien kan in je dan helpen met 1 van mijn online coaching trajecten.