Je bekijkt nu Tips om je goede voornemens vol te houden

Tips om je goede voornemens vol te houden

Stop met rigoureuze goede voornemens. 

Met het maken van goede voornemens nemen we vaak veel te veel hooi op onze vork. In 1x op 1 januari je hele levensstijl op de schop gooien is erg ambitieus. Werk liever met kleine stappen. 

Werk stap voor stap. 

Wil je het liefst wat afvallen? Ga dan niet op een streng dieet en 5x sporten per week. Je gaat dit niet volhouden. Het is niet realistisch en geeft uiteindelijk vaak het tegenovergestelde effect. Maak juist kleinere stappen. Begin bijvoorbeeld met minder snoepen en vervang steeds meer pakjes/zakjes voor verse producten. 

Werk aan gewoontes. 

Wil je echt verandering maken in je leven? Werk dan echt aan het veranderen van je gewoontes. Als je iets uiteindelijk een gewoonte hebt gemaakt, kost het je veel minder moeite om die handelingen uit te voeren. Dat is waar je uiteindelijk naar toe wil. Iets een gewoonte maken, zorg er vooral voor dat je iets vaak herhaalt. 

Begin bij de basis. 

Ik heb weleens dat mensen voor het eerst bij me komen sporten en dan vragen of ze na de training een eiwitshake moeten nemen voor herstel. Dat is zeker niet verkeerd, maar begin eerst bij een goede basis. Zorg voor voldoende slaap, verminder stress, zorg voor een planning, haal volwaardige producten in huis, dat soort dingen. Focus niet meteen te veel op details, maar zorg voor een stevige basis voor langdurige verandering. 

Verwacht hobbels op de weg. 

Ga er zeker niet vanuit dat het meteen gaat zoals je zou willen. Er komt een dag dat je toch dat wijntje neemt, een keer niet sport, je een snaaibui krijgt of misschien zelfs wel meerdere dagen achter elkaar. Is dat een reden om de handdoek in de ring te gooien omdat je het toch niet kan? Nee, dit hoort erbij en is normaal. Het is alleen wel belangrijk dat je het gewoon weer probeert, gewoon weer doorgaat waar je mee bezig was.

Happy new year!