Je bekijkt nu Appelcake
gezonde appelcake love2bfit

Appelcake

Wat zit er in?

-200gr. Havermout
-300gr. Appelmoes
-2 Eieren
-50gr. Dadels
-1 Appel
-1 el Kaneel
-1 tl Vanille aroma
-1 Zakje bakpoeder

Wat moet je doen?

Het lekkerste en het gezondst is toch wel om je appelmoes zelf te maken. Hieronder zal ik beschrijven hoe je dat doet. Mocht je er absoluut geen zin in hebben en ga je voor makkelijk? Zoek dan in de supermarkt naar appelmoes zonder suiker.

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Laat de dadels minimaal 5 minuten weken in kokend heet water.
Maal de havermout fijn in een keukenmachine en meng alle ingrediënten, behalve de appel, appelmoes en dadels tot een glad beslag.

Doe de geweekte dadels en de appelmoes in een keukenmachine of blender en zorg ervoor dat het een gladde substantie wordt.
Schil de appel en snij deze in kleine stukjes en roer deze door het dadel/appelmoes mengsel.

Voeg de twee mengsels samen en zorg er met een mixer voor dat het een mooi beslag wordt en giet het in een ingevet cakeblik.

Laat de cake 40 minuten bakken in de oven.
Zie je dat de bovenkant iets te donker wordt, maar de cake is nog niet gaar? Doe er dan wat aluminiumfolie omheen en schuif nog even terug in de oven.

 

Hoe maak je appelmoes?

Wat zit er in?
-4 Appels (Goudreinettes)
-Snufje kaneel

Wat moet je doen?
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in dunne schijfjes en doe ze in een pannetje met een klein laagje water.
Zet de pan op laag vuur, met de deksel op de pan en kook ze net zo lang tot de appels in moes zijn veranderd. Roer af en toe even door en voeg kaneel toe naar smaak.