Wat heb je nodig? -4 pers
-600gr. Pompoen
-1 ui
-100gr. Chorizoworst
-1 el verse Italiaanse kruiden
-2 teentjes knoflook
-3 el olijfolie
-1 liter kippenbouillon
-2 el citroensap
-1/2 rode peper
-1 tl chilivlokken
-1 tl paprikapoeder
-peper/zout
Wat moet je doen?
Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd en snipper de ui. Snijd de chorizo in plakjes. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes.
Verhit in de soeppan de olie en fruit de ui glazig. Doe de pompoen bij de ui, doe de Italiaanse kruiden en het paprikapoeder erbij en bak 5 minuten zachtjes mee. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Kook de pompoen in 15-20 minuten gaat.
Bak in een koekenpan (zonder olie) op laag vuur 50gr. Chorizo uit, neem uit de pan en laat de chorizo op keukenpapier uitlekken. Snijd de knoflook en fruit deze samen met de chilivlokken in een koekenpan en voeg ze toe aan de pompoen. Als de pompoen lang genoeg heeft gekookt pureer je de pompoen in bouillon met een staafmixer tot een gladde licht gebonden soep.
Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de soep nog even kort doorkoken. Doe de overige 50gr. Chorizo erbij en breng de soep verder op smaak met citroensap, peper en eventueel wat zout.
Ben je geen Chorizo fan? Laat deze dan weg er zit dan nog genoeg smaak aan de soep.