Je bekijkt nu Zo ga je sporten wel leuk vinden!

Zo ga je sporten wel leuk vinden!

In de maand Januari wordt de sportschool altijd overspoelt door nieuwe leden. Mensen met goede voornemens, die dit jaar toch echt een keer het lichaam van hun dromen willen bereiken. Alleen zijn de meeste van die mensen in Maart al nergens meer te bekennen… Waar gaat dit fout? 

Er zijn ontzettend veel verschillende sporten om te beoefenen en er is altijd wel een sport die goed bij jou past. Misschien vind je sporten in teamverband erg leuk en heb je ook nog eens een stok achter de deur om elke keer te komen, anders stel je tenslotte je teamgenoten teleur. Ben je niet zo van de teamsport en lijkt het jou een goed idee om je ideale lichaam te bereiken in de sportschool, maar doe je het eigenlijk met tegenzin? Focus jezelf dan eens niet op ‘het perfecte lichaam’, maar waarom je sporten echt leuk zou moeten vinden.

Je wordt sterker
Dit is waarom ik sport en fitness echt leuk vind. Toen ik voor het eerst begon met sporten nam ik voor de zomer een abonnement en in de zomer had ik het alweer opgezegd, dit herhaalde zich volgens mij nog 1 of 2 keer. Ik vond het eigenlijk niet echt leuk en de resultaten kwamen veel te langzaam… Maar ja, na een tijdje toch weer een abonnement afgesloten bij de sportschool en zag ik eindelijk het licht. Toen ik me meer ging focussen op krachttraining, zag ik opeens dat ik veel sterker werd. 1 van mijn favoriete oefeningen is de deadlift en die begon ik ooit met 25kg. Door mezelf elke keer uit te dagen lukte het me zelfs om deze naar 85kg te brengen. Van mezelf 1 keer met moeite op te trekken lukt met me nu al zo’n 7keer. (Oké, nog geen hoogvlieger maar dit is ook een lastige ;)) Door jezelf steeds uit te dagen blijft deze sport ontzettend leuk. De focus ligt voor mij dus veel meer op mijn prestatie verbeteren dan op het ‘perfecte lichaam’. Maar door mezelf steeds uit te dagen zie ik wel dat mijn lichaam veranderd zonder dat ik mezelf daar te veel op focus.

Je wordt energieker
Van serie na serie kijken op de bank word je eigenlijk alleen maar super lui. Natuurlijk, heel af en toe heb ik ook weleens een dag dat ik aan het ‘binge watchen’ ben, maar dat moet zeker ook weleens kunnen. Het is alleen een ander verhaal als je elk vrij uurtje met je maatje Netflix doorbrengt. Je zal zien dat als je eenmaal begint met sporten je ook echt veel energieker bent in het dagelijks leven. Je hebt meer adem, je bent minder snel moe en je maakt ook nog eens het fijne stofje ‘endorfine’ aan waar je blij van wordt.

Het maakt je zelfverzekerder
Ik weet niet precies hoe het komt, maar krachttraining maakt je ook echt zelfverzekerder. Het voelt echt kick ass als jij als vrouw daar gewoon even 85kg staat te tillen. Dat geeft echt veel meer een kick dan elke keer in de spiegel kijken of jij je ‘tight gap’ al hebt. Doordat je lichamelijk steeds sterker begint te worden zal je zien dat je dat geestelijk ook steeds meer wordt. Je onzekerheden over je lichaam worden steeds minder, omdat je daar niet zoveel meer mee bezig bent. En het mooie is dat je in de loop van de tijd ook steeds strakker en gespierder wordt.

Maar ja…. Even terug naar de inleiding. Waarom haken de meeste af van de Januari sporters? Voor de meeste mensen valt het tegen dat ze niet binnen korte tijd het resultaat bereiken dat ze zouden willen hebben. Ze komen al vanaf het begin sporten met tegenzin, omdat ze het eigenlijk niet zo leuk vinden. Maar ja, als ze eenmaal resultaat gaan zien gaan ze het wel leuk vinden… echter resultaat zie je niet binnen een maand of 2. Je ziet natuurlijk wel verandering, maar waarschijnlijk nog niet het resultaat wat je zou willen hebben. Je gaat het dus steeds minder leuk vinden en op een gegeven moment geef je het maar op.
STOP DAAR EENS MEE!!!
Ga eens sporten om de juiste redenen: Sterker worden, energieker worden, zelfverzekerder worden en ervoor zorgen dat jij je vriend ook eens kan dragen als hij dronken is ipv andersom 😉 Je zal zien dat als je jezelf focust op andere dingen je fitness echt leuk gaat vinden!

Natuurlijk is het ook belangrijk om te trainen met een duidelijk plan. Ik kan je daarbij helpen. Meld je nu aan voor mijn online coaching programma en dan kunnen we lekker gaan knallen samen!