Wat zit er in? (2 pers)
-1 pastinaak
-1 rode ui
-1 paprika
-1 teentje knoflook
-trosje cherry tomaatjes
-1 el geroosterde pijnboompitten
-100gr. Gemengde sla
-50gr. Babyspinazie
-30gr. Feta
-2 boterhammen
-2 el olijfolie
Vinaigrette
-3 el olijfolie
-1 el Dijonmosterd
-1 el witte wijnazijn
-zout en peper naar smaak
Wat moet je doen?
Verwarm de oven op 180 graden.
Maak de pastinaak schoon en snij deze in stukjes. Maak de rode ui en paprika schoon en snij deze ook in stukken. Doe de groente (ook de cherry tomaatjes) in een schaal en meng deze met olijfolie, peper, zout en pers de knoflook fijn en voeg deze ook toe. Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten.
Snij de korstjes van de boterhammen en snij de boterhammen in reepjes. Doop ze in een beetje olijfolie en besprenkel ze met wat zout.
Na een kwartier doe je de stukjes boterham ook bij de gegrilde groente en voeg je ook de pijnboompitjes toe. Zet voor 5 minuten terug in de oven.
Maak ondertussen alvast de vinaigrette. In een schaaltje meng je de olijfolie, mosterd, witte wijn azijn en de zout en peper.
Zet alvast een (of 2) schaaltje klaar met een laagje gemengde sla en een laagje babyspinazie. Als de groente klaar is leg je deze bovenop de gemengde sla. Voeg de feta toe en leg de zelfgemaakte croutons bovenop. Vervolgens gooi je er een eetlepel van je zelfgemaakte vinaigrette er overheen en smullen maar!