Top

Tonijnburgers

Tonijn burger (2pers) Wat zit er in? Burgers: -1 blikje tonijnstukken in water -1 eiwit -1/2 rode ui -1tl peterselie -1tl bieslook -2 handjes panko -1/4 rasp van een citroenschil -Peper -Zout -2 boterhammen Sausje: -1,5el Griekse Yoghurt -1 el mayo met yoghurt -1/4 rasp van een citroenschil -1tl bieslook Wat moet je doen? Laat de tonijnstukken goed uitlekken. Snij de rode ui, peterselie en bieslook heel fijn. Raps de citroenschil en scheid het eiwit met het eigeel. Doe alle ingrediënten, behalve de boterhammen, in een kom. Meng de ingrediënten goed door en kneed er twee burgers van. Rooster de boterhammen in een broodrooster en snij vervolgens de korstjes er af. Bak de hamburgers ongeveer 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Meng de Griekse yoghurt samen met de Mayo met Yoghurt. Rasp de citroen en snij de bieslook heel fijn. Knijp een klein beetje...

Share

Pompoensoep met chorizo

Wat heb je nodig? 4 pers -600gr. Pompoen -1 ui -100gr. Chorizoworst -1 el verse Italiaanse kruiden -2 teentjes knoflook -3 el olijfolie -1 liter kippenbouillon -2 el citroensap -1/2 rode peper -1 tl chilivlokken -1 tl paprikapoeder -peper/zout Wat moet je doen? Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd en snipper de ui. Snijd de chorizo in plakjes. Snijd de rode peper door midden, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes. Verhit in de soeppan de olie en fruit de ui glazig. Doe de pompoen bij de ui, doe de italiaanse kruiden en de paprikapoeder erbij en bak 5 minuten zachtjes mee. Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Kook de pompoen in 15-20 minuten gaat. Bak in een koekenpan (zonder olie) op laag vuur 50gr. Chorizo uit, neem uit...

Share

Rosbief lunchsalade

Wat zit er in? -75gr. gemengde sla -1/2 avocado -50gr. komkommer -30gr. cherry tomaten -100gr. rosbief -1 ei -olijfolie -provenciaalse kruiden -zout naar smaak Wat moet je doen? Leg de sla in een bakje of op een bord. Snijd de avocado, komkommer en cherry tomaten en meng ze door de sla. Meng 2 eetlepels olijfolie met 1 1/2 theelepel provenciaalse kruiden en gebruik dit als dressing voor de sla. Leg de rosbief op je salade en voeg eventueel wat zout toe. Bak het ei en leg deze boven op je salade....

Share

Aubergine met mozzarella en tomaat

Wat zit er in? (2 porties) -2 Aubergines -2 Tomaten -1 Bolletje mozzarella -Bascilicum -Zout/Peper Wat moet je doen?  Verwarm de oven op 200 graden. Besprenkel de aubergines met olijfolie en zet ze voor 40 minuten in de oven. Ondertussen snij je de mozzarella en tomaat in plakjes Na de 40 minuten haal je de aubergines uit de oven en beleg je ze met tomaat en mozzarella en schuif ze nog even 5 minuten in de oven om de mozzarella te laten smelten. Vervolgens strooi je er zout en peper op naar smaak en voeg je basilicum toe....

Share