Je bekijkt nu Eerste stappen naar een gezonde levensstijl
Eerste stappen gezonde levensstijl

Eerste stappen naar een gezonde levensstijl

Oké, je hebt voor jezelf besloten dat het roer om moet en dat je echt eens gezonder moet eten en meer moet gaan bewegen. Maar ja, waar begin je nou eigenlijk?

Er zijn zoveel dieetmethodes tegenwoordig dat je gewoon echt niet meer weet wat je moet gaan doen. Gezond eten, is dat koolhydraatarm, veganistisch, een sapkuur? Wat is nou eigenlijk gezond? Over gezond eten zijn heel veel verschillende meningen en het moet ook maar net bij je passen. Ik ben zelf erg voor ‘normaal’ eten. Al is dat natuurlijk ook weer voor heel veel mensen anders. Maar ik denk dat het vooral belangrijk is om dicht bij jezelf en je eetgewoonten te blijven. In 1x een grote omslag is vaak niet vol te houden.

Het basisprincipe om af te vallen is meer calorieën te verbranden dan dat je binnenkrijgt. Klinkt heel simpel, maar in de praktijk is het vaak toch iets lastiger.
Hier toch een paar kleine tips om het iets makkelijker te maken:
-Neem kleinere porties
-Kies voor caloriearme producten
-Vervang je frisdrank door water, koffie, thee of een light frisdrank
-Eet veel verse groenten
-Vervang je wijntje bij het eten met een watertje met smaak. Wil je dat wijntje niet laten staan, neem dan een half glas.
-Kies gezondere tussendoortjes zoals fruit of een gekookt eitje
-Kies voor eiwitrijke producten. Die geven je langer een vol gevoel.

Dit is even een klein lijstje van dingen die je kan doen om minder calorieën binnen te krijgen.

Bewegen is natuurlijk ook belangrijk. Logisch dat je het niet meteen ziet zitten om 5x per week in de gewichten te hangen op de sportschool. Begin met kleine stappen… Vraag bijvoorbeeld eerst informatie bij de sportschool en ga het gewoon een keer proberen. Begin wel rustig aan, zet als doel 2x per week en ga niet gelijk elke dag. Dat is vaak niet in 1x vol te houden.
Is de sportschool echt niets voor jou? Ga het dan meer zoeken in buitensporten, en nee dan hoef je niet meteen 10km te gaan hardlopen. Begin eerst eens met een half uurtje snelwandelen per dag. Je kan het daarna uitbouwen naar hardlopen, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om te gaan skaten of fietsen. Om je spieren iets steviger te maken kan je natuurlijk ook thuis workouts doen. Vaak kan je al allerlei oefeningen doen zonder dat je er spullen voor nodig hebt.

Ik hoop dat ik je zo een beetje op weg heb kunnen helpen!

Vind je het nou lastig en zou je extra begeleiding willen? Kijk dan eens naar mijn online coaching programma’s 😉